Nieuws

  Nieuwsbrief mei 2019

   

  Voorjaarscompetitie 2019: de ontknoping….

   

  De ontknoping voor de namens De Rietstap uitkomende teams is nog nooit zo spannend geweest.

  Zo staan de teams ervoor:

   

  Dinsdag Dames Dubbel team 1:

  • Met een gelijkspel (2-2) tegen het reeds kampioen zijnde Lochem lijken de dames naar een mooie 2e plek te gaan in de hoofdklasse. Een topprestatie om voor het zoveelste jaar op rij in de top van de hoofdklasse te eindigen. Succes met de laatste wedstrijd aanstaande dinsdag.

  Dinsdag Dames Dubbel team 2:

  • De dames die door herindeling door de KNLTB zijn teruggeplaatst van de Hoofdklasse naar de 2e klassen bewijzen dat dit onterecht is geweest. Komende dinsdag kan het kampioenschap binnengehaald worden door één van de vier dames dubbelpartijen te winnen. We wensen de dames veel succes aanstaande dinsdag in ’s-Heerenberg.

  Vrijdagavond MIX, team 1:

  • Na een start van 0-4 in Gaanderen is de stijgende lijn ingezet, met als resultaat een tussentijdse eerste plaats. Komende vrijdagavond vanaf 19.00 uur zal thuis gestreden worden voor het kampioenschap. Het is nog niet beslist, want er zijn meer kapers op de kust. Dames en heren, veel succes aanstaande vrijdag. Supporters zijn welkom.

  Zaterdag Heren 1:

  • Na een moeizame start in de competitie en de nodige uitdaging in de bezetting voor coach Raymond Ditters hebben de heren zich goed herpakt en lijkt klassenbehoud zeker te zijn. Mede door een mooie 3-3 afgelopen zaterdag in Aalten, de aanstaande kampioen. Heren, succes met de laatste wedstrijd, aanstaande zaterdag thuis op ons park tegen WTC Winterswijk.

  Zaterdag Heren 2:

  • Momenteel nog koploper. Maar als De Keislag (de huidige nummer 2) met 4-2 weet te winnen van de huidige nummer 3, De Hoogkamp, dan valt het doek voor onze mannen. Omdat de Keislag dan 7 maal heeft gewonnen. Mocht dat niet lukken, dan volstaat voor De Rietstap een 3-3 bij de nummer laatst. De laatste wedstrijd is aanstaande zaterdag thuis en start om 11.00 uur.

  Zaterdag Heren 3:

  • Heren 3 heeft een mooi en constant seizoen. Deze kan komende zaterdag uit bij Altec in Aalten worden bekroond met een kampioenschap. Twee punten volstaan voor een kampioenschap onder aanvoering van teamcaptain Barry Mateman.

  Gemengd Dubbel

  • Geteisterd door blessures is het een lastig seizoen geworden voor het team. Momenteel nog op de laatste plaats. Maar met de inhaal wedstrijd tegen naaste concurrent Eibergen kan klassenbehoud nog gerealiseerd worden.  Succes met de laatste twee wedstrijden, te beginnen aanstaande zaterdag om 13.00 uur thuis tegen Winterswijk 1.

  De woensdagavond competitie is ondertussen twee woensdagen onderweg met een tweede en vijfde plaats na 2 van de 7 wedstrijden zijn beide teams goed van start gegaan.

          

   Clubkampioenschappen ENKEL 2019

  Zonder jou is er geen bal aan!

  De inschrijving voor de clubkampioenschappen Enkel is geopend. Inschrijving is mogelijk van dinsdag 14 mei tot en met donderdag 13 juni 2019, bij voorkeur via www.toernooi.nl.  Ook hangt er een opgaveformulier in ons clubhuis.  Het toernooi begint op dinsdag 18 juni.

  De finales worden gespeeld op : donderdag 4 juli

  De organisatie verzorgt de indeling, waarbij rekening wordt gehouden met je speelsterkte. Doe mee, want zonder jou is er geen bal aan!

   

   

   

  Nieuwsbrief voorjaar 2019

   

  Jaarprogramma

  Ook dit jaar worden volop toernooien, racketavonden, competities en clubkampioenschappen georganiseerd. Het Mini/Maxi toernooi op 30 maart is traditiegetrouw de opening van het tennisseizoen. Duurt nog even, maar ook de Kaartavond op vrijdag 27 december staat weer op de agenda.

  Het bestuur vertrouwt erop dat alle activiteiten weer druk bezocht worden. Verder in deze nieuwsbrief meer nieuws over de wekelijkse racketavond, de voorjaarscompetitie, de nieuwe kantinestoelen en nog veel meer. Het volledige jaarprogramma vindt u in de bijlage bij deze nieuwsbrief.

   

     Opening van het seizoen 

  Op zaterdag 30 maart wordt het seizoen geopend met het traditionele Min-Max toernooi.  Dit toernooi staat open voor alle leden waarbij het de bedoeling is dat een volwassene met een kind tegen een ander koppel speelt. Je medespeler hoeft geen lid te zijn van de vereniging. Dus senioren mogen iemand meenemen of een kind neemt een vriendje of vriendinnetje mee. Aan de hand van de aanmeldingen wordt het toernooi ingedeeld. De organisatie is in handen van het jeugdbestuur. Opgeven kan door een mail te sturen naar hollerenco@gmail.com  Datum: Zaterdag 30 maart 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur.

   

  Voorjaarscompetitie 2019

  Jaarlijks doen er ruim 30.000 teams mee aan de Voorjaarscompetitie. De Voorjaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en begint zaterdag 6 april en loopt tot en met zaterdag 1 juni.
  Namens de Rietstap doen 7 teams mee. Op dinsdagochtend spelen 2 teams, 1 team speelt op de vrijdagavond, 4 teams spelen op zaterdag, bestaande uit 1 mix-team en 3 herenteams. Kom alle teams aanmoedigen, ze kunnen alle steun gebruiken! Het complete wedstrijdprogramma en alle rangen en standen hangt te zijner tijd in ons clubhuis en is te volgen op  www.mijnknltb.nl

   

  Ledenlijst:

  Deze wordt eind maart naar u gemaild. Op deze lijst staan de namen van alle leden met hun telefoonnummer. Dit is conform onze privacyverklaring. De volledige privacyverklaring is terug te lezen op onze website: www.tvderietstap.nl .Wilt u niet dat uw naam en telefoonnummer wordt gedeeld, stuur dan een bericht naar secretariaat@tvderietstap.nl

  Baanonderhoud

  Wekelijks is de onderhoudsgroep bezig met het onderhoud van de banen. Dankzij deze vrijwilligers liggen de banen er picobello bij.  Om alle banen goed bespeelbaar te houden is het beter om baan 4 en baan 5 vaker te gebruiken en niet altijd op baan 1,2 of 3 te spelen.  Bedankt voor jullie medewerking.

  MijnKNLTB.nl: alle informatie op één website

  Als tennisser wilt u eenvoudig en snel al uw persoonlijke tennisinformatie vinden zoals de standen en uitslagen van de competitie, uw toernooiresultaten en uw actuele rating. De KNLTB heeft alle informatie over competities en toernooien gebundeld op één website: MijnKNLTB.nl.  Heeft u al een account aangemaakt zodat u gemakkelijk bij al uw persoonlijke tennisinformatie terecht kan? Heeft u nog vragen over het aanmaken van een account, of komt u er niet uit, neem dan contact op met Lenie Derksen.

   Racketavond “nieuwe” stijl vanaf 1 april

  Graag willen we een toelichting geven op de racketavond “nieuwe” stijl op de maandagavond.

  Afgelopen seizoen is namelijk regelmatig gebleken, dat er zich steeds meer vaste groepen vormden

  die op deze avond met elkaar gingen tennissen zodat een gelijkwaardige indeling voor de andere deelnemers bijna niet meer mogelijk was. Dat is absoluut niet de bedoeling van de racketavond!

   

  Het format is een sportieve en gezellige tennisavond te organiseren waarbij het niet uitmaakt of je beginner, gevorderd of een echte tenniscrack bent. Iedereen is van harte welkom voor een leuke en spannende pot tennis met andere leden ongeacht het niveauverschil.

  Om deze groepsvorming te voorkomen zal voor aanvang een indeling worden gemaakt van de

  tenniskoppels. Er zullen voornamelijk dubbels worden gespeeld; afhankelijk van het aantal deelnemers behoort een enkelpartij ook tot de mogelijkheden. Na de pauze (ca. 20.30 uur) zal er worden gerouleerd op basis van de overgebleven deelnemers. Einde van de avond ca. 22.00 uur.

  Om hier sturing aan te geven zal de indeling onder leiding staan van degene die de kantinedienst

  draait in samenspraak met Martin Zweers.

  Wij hopen op ieders medewerking en zo de animo om op de racketavond te komen weer nieuw

  leven in te blazen.

  Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

  Graag tot ziens op ons park op 1 april a.s. om 19.30 uur.

  Kantinedienst:

  Voor alle leden, van alle leden. Als een van de weinige clubs in deze regio draait de kantine op vrijwilligers. Als bestuur zijn we heel blij dat we nog steeds voldoende vrijwilligers hebben om een kantinedienst te draaien. Gelukkig is een paar per jaar een dienst draaien op een avond of op een zaterdag voor veel leden geen probleem. Staat u ook op de lijst, dan ontvangt u deze binnenkort. Als zich nog leden willen opgeven om ook een keer een bardienst te draaien, neem dan contact op met Patrick Koenders.

  Stoelen

  Nu we het toch over de kantine hebben: de huidige stoelen hebben hun beste tijd gehad. Er komen nieuwe stoelen.  Benieuwd? De nieuwe stoelen worden volgende maand afgeleverd.  Maximale zittijd is dan niet meer niet van toepassing. 😊

   

  Ledenpasje 2019

  De KNLTB wil samen met de bijna 1.700 tennisverenigingen streven naar een zo duurzaam mogelijk tennisklimaat. Om die reden introduceert de bond dit jaar de meerjaren ledenpas: een pas die langer dan één jaar meegaat en waar dus ook geen jaartal meer op staat. De belangrijke wijziging tot gevolg:

  De opvallendste aanpassing ten opzichte van voorgaande ledenpassen is, naast het verdwijnen van het jaartal, het ontbreken van de speelsterktes. Vanaf 2019 geldt dan ook niet de ledenpas, maar het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl als bewijs voor het lidmaatschap en uw speelsterktes. Daarnaast heeft u uw ledenpas nog steeds nodig voor uw bondsnummer en identificatie tijdens competities en toernooien. De pasjes kunnen liggen voor u klaar in de kantine.

   

  Tot slot: Deze meerjaren ledenpas is 2 jaar geldig. Wanneer de pas verloopt ontvangt u automatisch via  de vereniging een nieuwe pas. Vergeet dus niet om aan het einde van het seizoen uw pas goed te bewaren voor volgend jaar.