Geschiedenis

T.V. de Rietstap is in 1967 opgericht tussen de Joodse begraafplaats, en het blauwe meer in. Toentertijd  met twee gravelbanen en een houten hut waar een kleine hapje en drankje genoten kon worden. Binnen 10 jaar is de vereniging echter uitgegroeid tot een volwaardige club met een clubhuis, en een totaal van 142 leden!

In die tijd is de Rietstap ook begonnen met het uitgeven van een periodiek blad 'de Rietje-stap'. Hierin werden alle nieuwtjes, competietie en wedstrijduitslagen en andere interessante zaken voor de vereniging gedeeld. 

In 1981 was de Rietstap één van de eerste tennisverenigingen in de Achterhoek met verlichting. Zo kon op de - op dat moment al - 3 banen ook in de avond genoten worden van het mooie tennisspel! In 1987 is dit aantal al weer doorgegroeid tot 5, waardoor de leden van de Rietstap (bijna) nooit op een baan hoefden te wachten. Wat een luxe!

In het begin van de jaren 2000 zijn een aantal leden van de Rietstap benoemt tot erelid, dit vanwege hun uitmuntende inspanningen voor de club, of hun zeer speciale sportieve kwaliteiten. 

2012 was een belangrijk jaar voor de Rietstap, 45 jaar na de oprichting is de stap genomen om te privatiseren. Ook zijn alle gravel banen in dat jaar omgebouwd tot roodzand kunstgras. Op deze all-weather banen kan ook met behoorlijke regen nog goed op gespeeld worden. Deze banen, net als de gravel banen daarvoor worden ook tip top in orde gehouden door onze onderhoudscommissie. 

Het jaar hierna is begonnen met de verbouwing van het clubhuis; een nieuwe inrichting, een prachtig overdekt terras, en ook douches waar veel competitieleden van andere vereningen zeer jaloers op zijn. 

Al met al, een erg mooie tennisvereniging in het kleine dorpje Dinxperlo!