Over TV De Rietstap

Tennisvereniging de Rietstap
Meniststraat 2 A
7091 ZZ  Dinxperlo

Telefoon clubhuis: 0315-651302 (alleen op competitiedagen en -avonden bereikbaar)

Aantal tennisbanen:  4 

Aantal padelbanen: 2

Heeft u vragen of wilt u meer informatie:

Neem contact op met het secretariaat via  [email protected] 

of via telefoonnummer : 0315-654629 ( secretariaat, na 18.30 uur)  

 

Oprichting
T.V. de Rietstap is in 1967 opgericht tussen de Joodse begraafplaats, en het blauwe meer in. Toentertijd  met twee gravelbanen en een houten hut waar een kleine hapje en drankje genoten kon worden. Binnen 10 jaar is de vereniging echter uitgegroeid tot een volwaardige club met een clubhuis, en een totaal van 142 leden!

In die tijd is de Rietstap ook begonnen met het uitgeven van een periodiek blad 'de Rietje-stap'. Hierin werden alle nieuwtjes, competitie en wedstrijduitslagen en andere interessante zaken voor de vereniging gedeeld. 

Uitbreiding
In 1981 was de Rietstap één van de eerste tennisverenigingen in de Achterhoek met verlichting. Zo kon op de - op dat moment al - 3 banen ook in de avond genoten worden van het mooie tennisspel! In 1987 is dit aantal al weer doorgegroeid tot 5, waardoor de leden van de Rietstap (bijna) nooit op een baan hoefden te wachten. Wat een luxe!

In het begin van de jaren 2000 zijn een aantal leden van de Rietstap benoemt tot erelid, dit vanwege hun uitmuntende inspanningen voor de club, of hun zeer speciale sportieve kwaliteiten. 

Privatisering
2012 was een belangrijk jaar voor de Rietstap, 45 jaar na de oprichting is de stap genomen om te privatiseren. Ook zijn alle gravel banen in dat jaar omgebouwd tot roodzand kunstgras. Op deze all-weather banen kan ook met behoorlijke regen nog goed op gespeeld worden. Deze banen, net als de gravel banen daarvoor worden ook tip top in orde gehouden door onze onderhoudscommissie. 

Het jaar hierna is begonnen met de verbouwing van het clubhuis; een nieuwe inrichting, een prachtig overdekt terras, en ook douches waar veel competitieleden van andere vereningen zeer jaloers op zijn.

2023: Aanleg padelbanen  

Vanaf 15 april 2023 beschikt de Rietstap over 2 fonkelnieuwe padelbanen. Ook outdoor kan deze nieuwe sport beoefend worden bij de Rietstap.  Voor deze ombouw is 1 tennisbaan "opgeofferd", zodat we dus 4 tennisbanen hebben en 2 padelbanen. 

Kortom : De Rietstap is klaar voor de toekomst!