WAT IS PADEL

Padel is een racketsport en is een combinatie van tennis en squash. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld.Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. Oftewel: Expect the Unexpected!

De snelst groeiende nieuwe sport in Nederland
Padel groeit hard in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk padel is en raken verslaafd. Op dit moment  zijn er 436 locaties waar padel gespeeld kan worden. In totaal zijn er 1542 padelbanen in Nederland. Binnen padellen kan op 459 padelbanen. Er kan op 20 enkelbanen worden gespeeld. Tevens verwachten we dat over tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor één of twee padelbanen.

Bij TV de Rietstap zijn sinds april 2023 twee fraaie padelbanen aangelegd. Dus naast tennis kan daar nu ook outdoor padel gespeeld worden.